Gala SuperTeach 2024: Un manifest educațional despre conexiuni și schimbare în triunghiul educației

 Pe 20 mai, sub cupola Teatrului Național București, Gala SuperTeach 2024 a ridicat din nou ștacheta și ne-a oferit, ca de fiecare dată, momente de revelație profundă tuturor participanților. La a 6-a ediție, acest spectacol-manifest s-a transformat într-un spectacol unic, încărcat de emoție și inspirație – o călătorie introspectivă prin triunghiul educației, format din elevi, profesori și părinți. În fiecare an, SuperTeach ne dăruiește momente de „aha!” profunde, schimbându-ne perspectivele și mentalitățile. Organizatorii au depășit așteptările, oferind o platformă de reflecție și conexiune profundă, demonstrând că educația nu este doar o instituție, este o comunitate vie și vibrantă.

În mijlocul discursurilor și prezentărilor, a apărut un subiect adesea neglijat – singurătatea. În lumea educației, singurătatea poate avea multe fețe. Profesorul care simte povara responsabilității pe umerii săi, elevul care se pierde într-un val de necunoscut și părintele care caută cele mai bune căi pentru copilul său. Gala SuperTeach a ilustrat diferența dintre a fi singur și a te simți singur, subliniind că oamenii au nevoie de conexiuni, de legături, de plăcerea de a face lucruri împreună, cum spunea Oana Pellea. Ești singur atunci când te simți izolat, însă acest sentiment poate fi depășit prin conexiuni autentice. Așa cum a subliniat Oana Pellea, educația nu are nevoie de un decor anume. Este o experiență vie, care se desfășoară în fiecare moment de interacțiune și reflecție.

Oamenii au nevoie de legături, de dragoste și de susținere reciprocă. Nu este nimic greșit în a fi singur, nu? Doar te naști și mori singur, nu-i așa? Însă ce înseamnă să fii singur în educație? În educație, solitudinea are o altă semnificație. Omul nu are nevoie de mult când întâlnește persoana potrivită. În educație, un profesor are nevoie de o comunitate, acel grup de oameni care oferă un simț al siguranței, al tăriei și al reasigurării că indiferent de provocare, lumii i se poate face față. În acest context, Gala SuperTeach a chemat aproape profesorii, părinții și elevii spre descoperirea comunității lor, demonstrând că educația este mai mult decât a merge la o școală.

Ca astronauții care se bazează pe o rutină zilnică solidă pentru a supraviețui în spațiu, și noi ar trebui să alocăm timp pentru muncă, auto-reflecție și interacțiuni sociale.  SuperTeach ne-a  demonstrat că nu este suficient să ne conectăm doar cu sinele nostru interior, ci și cu ceilalți din jurul nostru, reușind să creeze conexiuni și un mediu suportiv, de cunoaștere și colaborare.

Oana Pellea ne-a arătat că educația nu are nevoie de un decor anume. Orice experiență care are ca rezultat dezvoltarea modului de a gândi, a simți sau a acționa poate fi considerată o experiență cu caracter educativ. Schimbarea începe cu tine! și aceasta a fost esența manifestului Gala SuperTeach, un apel la acțiune pentru toți cei care cred în puterea educației de a transforma vieți și comunități. Un manifest educațional ce a evidențiat importanța mentalității deschise și a colaborării în triunghiul educației. Prin ochii copiilor, profesorilor și părinților, am văzut provocările și speranțele unui sistem în schimbare, un sistem care are nevoie de fiecare dintre noi pentru a prospera.

Un reminder că, deși ne naștem și murim singuri, conexiunile pe care le formăm sunt cele care ne dau puterea de a continua, de a evolua și de a transforma lumea din jurul nostru.










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Printre stelele gimnasticii românești ...

#experientaimpartasitaTeach vara lui 2024

Inspirație de la antreprenori: învață, adaptează-te și îndrăznește cu un EMBA